Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Mediu pentru OMV Petrom. Va instala o nouă sondă de exploatare în Marea Neagră

ro

09 Feb, 2021 00:00 1866 Marime text
  • Investițiile marilor companii în exploatația petrolieră continua
  • APM Constanța a emis acordul de mediu pentru OMV Petrom SA pentru o nouă săpătură în Platforma Continentală a Mării Negre
  • Este vorba de Săparea Sondei de Exploatare 822bis A Lebăda Vest, în cadrul perimetrului de explorare-dezvoltare și exploatare petrolieră XVIII Istria

Ca urmare a cererii adresate de OMV Petrom SA, cu sediul social în municipiul București, str. Coralilor, înregistrată la APM Constanța cu nr. 9579RP/04.09.2019, la data de 03.02.2021, s-a emis decizia finală privind acordul de mediu pentru proiectul societății.

S-a emis Acordul de Mediu pentru proiectul: „Săparea Sondei de Exploatare 822bis A Lebăda Vest, în cadrul perimetrului de explorare-dezvoltare și exploatare petrolieră XVIII Istria”, propus a fi amplasat pe Platforma Continentală a Mării Negre.

Principalele motive pe care se bazează decizia de emitere a acordului de mediu sunt următoarele:
-concluziile favorabile ale Raportului la studiul de evaluare a impactului privind influenta investiției asupra calității factorilor de mediu;
-pe parcursul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, observatiile Autorității Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) au fost incluse în Raportul privind Impactul asupra mediului refăcut; publicul interesat nu a formulat observații.

Documentele care au stat la baza deciziei pot fi consultate la cerere, la sediul APM Constanța, municipiul Constanța, str. Unirii nr. 23 , județul Constanța.

Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Constanța în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării anunțului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii