Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre cele mai mari bănci din România a fost pusă la vânzare. Iată care este aceasta

ro

01 Feb, 2024 21:10 1693 Marime text
  • BRD este a treia bancă din România ca și cotă de piață.
     
Una din cele mai mari bănci din România s-a pus în vânzare. Deja au apărut mai multe oferte din partea unor giganți în domeniu. Mulți români au credite la acestă bancă sau încasează aici pensii și salarii, potrivit Știri pe Surse.

BRD este a treia bancă din România ca și cotă de piață.

Procesul de vânzare este într-un stagiu incipient. Cu toate acestea, cel puțin trei jucători strategici și-au exprimat interes inițial în achiziția BRD, printre care pretendenți că grupul financiar belgian KBC, scrie economedia.

Banca are o rețea de 432 de unități în România.

BRD a înregistrat venituri nete din dobânzi în valoare de 2 miliarde de lei în cele nouă luni până la 30 septembrie 2023.

În luna august a anului trecut, Slawumir Krupa, noul director general al Societe Generale, a declarat că echipa sa de conducere are responsabilitatea de a „conduce o navă ușoară în ceea ce privește portofoliul nostru de activități” și se va concentra pe „crearea de valoare pe termen lung”.

„Vom consolida grupul prin conturarea unui portofoliu de activități simplificat, luând în același timp măsurile potrivite pentru a acumula capital și a crește flexibilitatea, pentru a ne îmbunătăți structural efectul de levier operațional și pentru a ne menține cel mai bun management al riscului din clasa noastră”, a spus el într-o declarație din septembrie 2023 în care a prezentat noua strategie corporativă a grupului.


BRD - Groupe Societe Generale are o capitalizare bursieră de 12,08 miliarde de lei, potrivit datelor de la Bursa de Valori București.


Citește și:
Când ar putea avea loc preluarea OTP Bank de către Banca Transilvania? 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii