Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tablou de Monet, vândut la licitaţie, la New York. Suma este una impresionantă!

ro

11 Nov, 2023 15:01 678 Marime text
foto: Pexels Capodopera pictorului impresionist francez Claude Monet, ''Le bassin aux nymphéas'', a fost vândută la licitaţie, la New York, cu 74 de milioane de dolari, joi, într-o seară excepţională în care casa Christie's a realizat vânzări de 640 de milioane de dolari, transmite AFP.

Casa Christie's, deţinută de holdingul Artémis al miliardarului francez François Pinault, şi rivala sa Sotheby's, care aparţine miliardarului franco-israelian Patrick Drahi, se află în plin sezon de licitaţii de toamnă, între 7 şi 15 noiembrie.

Cele două case de licitaţie speră să doboare recorduri şi să obţină miliarde de dolari, scrie Agerpres.ro. 

Sotheby's, care a vândut miercuri seară un Picasso ("Femme a la montre" - 1932) pentru 139 de milioane de dolari - a doua cea mai scumpă lucrare a maestrului spaniol, decedat în 1973 - a realizat deja peste 400 de milioane de dolari în cadrul licitaţiilor de săptămâna aceasta. Christie's a ajuns la 748 de milioane de dolari, dintre care 640 de milioane încasate numai joi seara.

Aceasta este, din 2017, o sumă record acumulată într-o singură seară de vânzări de opere de artă aparţinând unor colecţionari diferiţi, a declarat Christie's într-un comunicat.

Punctul culminant al serii, tabloul "Le bassin aux nymphéas" (1917-1919) de Claude Monet, cu o valoare estimată la 65 de milioane de dolari, a fost adjudecat în schimbul sumei de 74 de milioane de dolari, sub ciocanul adjudecătorului-vedetă al Christie's, preşedintele internaţional al casei, Jussi Pylkkanen, care a avut ultima sa apariţie, la sediul Rockeffeler Center din Manhattan.

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii