Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un set de monetărie, lansat cu prilejul aniversării a „175 de ani de la adoptarea tricolorului“ (GALERIE FOTO)

ro

22 Sep, 2023 14:40 813 Marime text
Foto: BNRUn set de monetărie va fi lansat cu prilejul aniversării a „175 de ani de la adoptarea tricolorului“. 

Potrivit reprezentanților Sucursalei BNR Constanţa, în conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 25 septembrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului.

„Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de:  1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi o medalie din argint.

Aversul prezintă un grup de revoluționari pașoptiști purtând steagul tricolor și inscripția  „175 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI”.
Reversul redă reprezentarea unui fragment din pictura „România revoluționară” și inscripțiile „ROMANIA REVOLUTIONARA” și „1848”.

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof like“ - a mai precizta sursa citată


Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 400,00 lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția seturilor de monetărie se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

Citește și: 

Atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele BNR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii