Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor din județul Suceava le-a trimis pe WhatsApp părinţilor subiectele de la Evaluarea Naţională. Ce măsuri s-au luat

ro

15 Jun, 2022 20:08 1579 Marime text
Persoană care trimite un mesaj pe Whatsapp Foto Pixabay
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a dispus efectuarea unei anchete şi înlocuirea membrilor Comisiei din Centrul de examen de la Şcoala Gimnazială "Teodor Balan" Gura Humorului, după ce unul dintre profesori a distribuit pe un grup de WhatsApp al părinţilor subiectele la proba la Limba şi literatura română a Evaluării Naţionale.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, 15 iunie, de IŞJ Suceava, în acest caz a fost încălcat secretul de serviciu în exercitarea atribuţiilor Comisiei din Centrul de examen de la Şcoala Gimnazială "Teodor Balan" Gura Humorului, iar "Comisia Judeţeană a Examenului de Evaluare Naţională 2022 Suceava a demarat o investigaţie la acest centru de examen, pentru a cerceta modul de organizare şi desfăşurare a primei probe scrise din cadrul examenului de evaluare naţională".


"În urma verificării documentelor comisiei şi pe baza notelor explicative solicitate membrilor comisiei din şcoală, s-a constatat încălcarea prevederilor metodologiei de examen de către un membru al comisiei (persoana de contact) în ceea ce priveşte angajamentul de confidenţialitate privind subiectul de examen, aceasta recunoscându-şi fapta. Fiind un examen în curs de desfăşurare, la propunerea Comisiei Judeţene, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a luat o primă măsură, de schimbare a componenţei Comisiei de examen de la Şcoala Gimnazială 'Teodor Balan' Gura Humorului, alte sancţiuni conform prevederilor metodologiei urmând a fi luate după finalizarea cercetărilor", precizează comunicatul IŞJ Suceava.


De asemenea, oficialii din învăţământ anunţă că, în acest caz, Comisia Judeţeană a Examenului de Evaluare Naţională Suceava sprijină organele de anchetă abilitate cu oferirea tuturor informaţiilor necesare anchetei.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii