Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Emoții pentru elevi la prima probă scrisă a Evaluării Naționale. Ce subiecte au avut de rezolvat (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

ro

14 Jun, 2022 11:30 2288 Marime text
Emotii la Evaluarea Nationala. Foto: ZIUA de ConstantaAstăzi, 14 iunie 2022, a debutat Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

Potrivit ISJ Constanța, la nivelul județului Constanța s-au constituit 120 de centre de examen. Sunt așteptați să participe la probe 6059 de elevi.

Au fost emoții mari atât pentru elevi în sala de examen, cât și pentru părinții care îi așteptau în fața școlii. 

„Eu sunt și cadru didactic și emoțiile sunt mult mai resimțite pentru că de fiecare dată am participat la aceste examene în calitate de asistent șu am văzut emoțiile copiilor. Iată că anul acesta le trăiesc pe propria piele. Este o generație în care învățământul a fost online foarte mult timp în care au fost multe minusuri în ceea ce privește asimilarea, consolidarea cunoștințelor. Totuși prin muncă susținută, dorința și participarea asertiva, sprijinul părinților și a cadrelor didactice sperăm să depășim cu bine", mărturisește un parinte al unui elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța.

,A fost foarte ușor. Mă așteptam la ceva mai greu. Ne-a picat eseu de tip întâmplare. Eu unul nu am avut foarte multe emoții", spune un elev de la CNMB

,,Mai ușor decât mă așteptam. Cred ca un nivel mediu, cum a zis și ministrul. Vor fi note mai mari", spune, vizibil emoționat, un elev de la CNMB

„Nu au fost subiecte grele. Nu am avut probleme în rezolvarea subiecteleor care au fost chiar accesibile. Am avut emoții până au venit subiectele, dar apoi când am văzut că sunt ușoare cerințele nu m-am mai panicat", spune o elevă a Colegiului Național de Artă Regina Maria Constanța. 


Ce subiecte au avut de rezolvat elevii 

La primul subiect elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu mai multe cerințe.

Astfel, la primul dintre subiecte elevii au primit fragment din "Toate pânzele sus!" de Radu Tudoran, iar la al doilea din "Frânturi din viaţa lui Delavrancea" de Cella Delavrancea.

De asemenea, la subiectul al doilea, elevii au avut de redactat un text narativ, de maximum 150 ce cuvinte, în care să prezinte cea mai frumoasă întâmplare din vacanță.

Conform cerințelor textul trebuia să includă o secvență descriptivă și o secvență dialogată.

În Secțiunea Document a materialului puteți studia subiectele primite de elevi la porima probă scrisă a Evaluării Naționale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii