Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou tun marca SOTI Cable Neptun contract de publicitate la RAJDP

ro

09 Jan, 2010 03:39 1321 Marime text
După „tunul" de aproape 2,2 milioane de euro dat la CJC, firma partenerilor de afaceri ai lui Mazăre şi Constantinescu a încheiat un nou contract: cu RAJDP - instituţie sub autoritatea celei conduse de către ultimul dintre cei doi

SOTI Cable Neptun SRL beneficiază de contracte pe bandă rulantă de la instituţiile publice constănţene.

După ce în ediţia de ieri, relatam faptul că firma care administrează televiziunea Neptun a „bifat" un contract de aproximativ 2,2 milioane de euro pe patru ani, de la Consiliul Judeţean Constanţa, pentru publicitate, astăzi revenim cu o completare. SOTI Cable Neptun a mai încheiat, la sfârşitul lui 2009, pe lângă contractul parafat cu CJC pe 20 noiembrie, încă un contract, mult mai mic, dar bun şi ăla. Este vorba despre un contract atribuit în urma unei proceduri de achiziţie organizată de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, aflată, surpriză, în subordinea CJC, condus de către Nicuşor Constantinescu.

Potrivit anunţului nr. 98786/07.01.2010, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul dintre RAJDP şi SOTI Cable Neptun a fost atribuit pe 15 decembrie 2009. Firma a fost singurul candidat, ofertând un preţ egal cu valoarea estimată, adică de 230.758,2 lei.

Peste 2,7 miliarde lei vechi pe un an

Contractul intitulat „Servicii de informare, promovare şi publicitate pe canale TV" a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni. Iată, aşadar, că pe lângă contractul baban încheiat cu instituţia condusă de către pesedistul Nicuşor Constantinescu, SC SOTI Cable Neptun - firma partenerilor săi de afaceri şi a primarului Radu Mazăre - a mai ciupit un contract de peste 2,7 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA, pe un an de zile.

De precizat că printre asociaţii companiei căreia Primăria condusă de Radu Mazăre i-a pompat în conturi, numai în 2009, peste 800.000 euro s-a numărat, la înfiinţarea ei, chiar şi primarul Constanţei.

Din istoricul afacerii TV Neptun

Menţionăm că până în 2004, funcţia de director al postului a fost deţinută chiar de fratele primarului Constanţei, Alexandru Mazăre. În prezent, primarul Mazăre nu apare în acţionariatul companiei şi nici în cel al firmelor care deţin părţi sociale în SOTI Cable Neptun - firma care administrează postul de televiziune TV Neptun. În prezent, Mazăre şi Constantinescu, alături de Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog - patronii SOTI Cable Neptun, sunt parteneri de afaceri în mai multe firme, printre care Conpress Group, SC Xenoti (Hotel Flora) şi Sigma Trading.

Pentru a vedea ce presupune contractul de publicitate încheiat cu TV Neptun, l-am contactat telefonic pe directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu. Acesta a precizat că este vorba mai ales despre anunţuri cu privire la popularizarea taxei pe drumurile judeţene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii