Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou cimitir musulman în municipiul Constanța

ro

09 Oct, 2022 10:44 3445 Marime text
Cimitir Musulman. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaNoul cimitir musulman din municipiul Constanța, amplasat la ieșire spre Valu lui Traian, a devenit oficial funcțional chiar în ziua în care credincioșii musulmani au sărbătorit Mevlid Kandili.

Potrivit unui comunicat al Muftiatului Cultului Musulman din România, vineri, 7 octombrie 2022, Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța a eliberat avizul cu nr. 273, ultimul document care lipsea pentru a putea fi dat în folosință cimitirul.

„Lipsa unui cimitir nou pentru musulmanii din Constanța era o problemă veche de aproape două decenii pe care comunitatea, reprezentată prin Muftiatul Cultului Musulman din România, a semnalat-o de-a lungul anilor administrației locale constănțene și care a fost soluționată acum, cu celeritate. Unul dintre cei care a înțeles nevoia imperioasă și care s-a implicat direct în rezolvarea problemei a fost președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a demonstrat încă o dată respectul față de comunitatea musulmană și empatia față de aproapele său. Noul cimitir musulman din municipiul Constanța este astăzi funcțional datorită sprijinului venit din partea Guvernului României prin Secretariatul de Stat pentru Culte, a Agentiei de Cooperare si Coordonare a Guvernului din Republica Turcia - TIKA și datorită implicării oamenilor de afaceri“ - au mai precizta reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii