Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ambasador al SUA în Republica Moldova primește titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Ovidius din Constanța

ro

10 May, 2023 14:43 1755 Marime text
Asif J. Chaudhry, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica MoldovaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC), la propunerea Facultății de Istorie și Științe Politice, decernează, mâine, 11 mai 2023, titlul de „Doctor Honoris Causa” profesorului dr. Asif J. Chaudhry, vicepreședinte al Universității de Stat din Washington pentru Programe Internaționale, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova. Înalta distincție este acordată fostului diplomat american pentru contribuțiile remarcabile la promovarea valorilor democratice, a prosperității și securității la nivel regional și mondial.

Festivitatea va avea loc începând cu ora 12:00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Constanța, Asif J. Chaudhry este un fost diplomat de carieră, cu o activitate de peste 20 de ani, timp în care a îndeplinit următoarele funcții: atașat la Ambasada SUA la Varșovia, Polonia (1992-1995); consilier pentru afaceri agricole la Ambasada SUA la Moscova, Rusia (1996-1999); ministru-consilier pentru afaceri agricole la Ambasada SUA la Cairo, Egipt (2002-2006); administrator adjunct în cadrul  Biroului de analiză globală al Serviciului Agricol Extern (2006-2008); Ambasador al SUA în Republica Moldova (2008-2011); consilier pentru politică externă al șefului Marinei Statelor Unite (CNO) la Pentagon (2011-2014).

În prezent, Asif J. Chaudhry este vicepreședinte al Universității de Stat din Washington pentru Programe Internaționale. Deține titlul de doctor în economie agricolă de la Universitatea de Stat din Washington. Vorbește rusă, arabă, poloneză, urdu și punjabi. În anul 2008, Asif J. Chaudhry a primit distincția Presidential Meritorious Service Award din partea președintelui George W. Bush, pentru contribuția sa la politicile externe ale SUA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii