Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat AUR de la Constanța anunță „pe surse" că angajații Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța ar încasa salarii cu multe zerouri!

ro

20 Jul, 2022 18:15 2010 Marime text

 
  • Parlamentarii AUR, deputatul Viorel Dumitru Focșa și senatorul Sorin Mateescu au avut o întâlnire cu președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța
  • După întâlnire, deputatul Focșa a anunțat într-o postare pe o rețea de socializare ce salariu încasează Ana-Maria Vătămanu
  • Parlamentarul refuză să facă publică sursa informației sale, negată de Vătămanu
  • Președintele ADD declarat că afirmațiile deputatului Foșca cu privire la Asociație nu sunt reale și va reveni în următoarele zile cu precizări, inclusiv referitoare la retribuția angajaților

Parlamentarii AUR, deputatul Viorel Dumitru Focșa și senatorul Sorin Mateescu au avut o întâlnire cu Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.
 
Aceștia au dorit să afle mai multe despre activitatea Asociației și colaborarea cu administrația județeană (CJ Constanța).
 
„Am vrut să aflu mai multe despre această ADD( Agenția de Dezvoltare Durabilă) la Constanța care, mie personal mi-a ridicat multe semne de întrebare încă de la înființare, mai ales că doar Brașovul mai are așa ceva pe lângă CJ.

Suspiciuni și întrebări se ridică mai ales când văd că mai există încă o Direcție de Proiecte în cadrul CJ Constanța, compusă din 72 de angajați, direcție care ar trebui să genereze proiecte de dezvoltare a județului, o dezvoltare "durabilă", nu drumuri asfaltate de pe care sare asfaltul la 6 luni.
 
Curios, numărul de ore de muncă alocate de angajații Direcției de Proiecte, pentru proiectele aflate în lucru, a crescut cu 910 ore în martie 2022 față de luna precedentă.
 
Este bine de știut că, fondul lunar de salarii alocat celor 72 de angajați ai Direcţiei de Proiecte al CJC depășește 270.000 lei, iar lista de cheltuieli se poate verifica de cei interesați.


 
Pentru ce plătim atâtea structuri la nivel de județ dacă era nevoie de o asociație?”, scrie deputatul Focșa într-o postare pe Facebook și în continuare tot el pare să aibă și răspunsurile.
 
„Spre surprinderea mea, am avut parte de un dialog deschis, despre funcționarea și bugetul ADD, despre numărul angajaților, (despre salariile vehiculate subiectul a rămas cam în aer, neclar pentru mine!), precum și despre câteva dintre proiectele aflate fie în formă de idee, fie aproape de finalizare”, mai afirmă deputatul AUR, după care tot el citează din surse demne de încredere că angajații ADD au salarii brute cuprinse între „2500 lei (șofer) și 40.000 lei (șef instituție). Media salarială brută este 15.100 lei, adică un salariu mediu net de 8800 lei” , notează deputatul Focșa.
 
Acesta mai afirmă că potrivit art. 33 alin 1 din Legea 153/2017, salariații au obligativitatea publicării listelor funcțiilor și a veniturilor salariale.
 
Mai departe, parlamentarul AUR spune că Asociația de Dezvoltare Durabilă ar avea un buget anual estimat de aproape 3 milioane de lei, mare parte din această sumă (aproximativ 2 milioane) fiind asigurată de cele două instituții publice fondatoare (CJC și Primăria Constanța).
 
Și menționează că primăria Constanța ar fi anunțat că în 2021 (perioada martie –decembrie) ar fi achitat către ADD contribuția de membru fondator în valoare de
 770.297.5 lei.
 
„Am căzut de acord să îi prezentăm mai multe idei de proiecte ce vizează dezvoltarea județului Constanța, propuneri care pot veni inclusiv din partea dumneavoastră. În fond, obiectivul tuturor parlamentarilor și al autorităților constănțene ar trebui să fie același: să fie mai bine, pentru toți.
 
Ce nu am înțeles încă, este, dacă cei 9 angajați ai ADD lucrează la atragerea de finanțări guvernamentale și europene pentru proiecte ce vizează dezvoltarea județului Constanța, atunci cu ce se ocupă cei 72 de angajați ai Direcției de specialitate a Consiliului Județean?
 
Voi căuta să am un dialog echilibrat și cu președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și sper sa fie însoțit de doamna director de Direcției, Georgescu Elena”, mai susține parlamentarul AUR.
 
Întrebat fiind care este sursa informațiilor sale, cu privire la sumele de bani vehiculate mai sus, deputatul Dumitru Viorel Focșa a spus că nu o poate dezvălui.

Contactată telefonic, președintele ADD, Ana-Maria Vătămanu a declarat că afirmațiile deputatului Foșca cu privire la Asociație nu sunt reale și va reveni în următoarele zile cu precizări, inclusiv referitoare la retribuția angajaților și președintelui Asociației de Dezvoltare Durabilă.
 
Vom reveni.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii