Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a recuperat pentru a patra oară, în ultimii 12 ani, Crucea sfinţită aruncată în Dunăre la Brăila

ro

06 Jan, 2024 15:05 781 Marime text
Sursa foto: Arhiepiscopia Dunării de JosBrăileanul Daniel Nichiţelea, în vârstă de 34 de ani, a reuşit performanţa de a scoate pentru a patra oară, în ultimii 12 ani, Crucea sfinţită aruncată, sâmbătă, în apele Dunării, potrivit tradiţiei de Bobotează, de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, conform Agerpres.ro

"Mi-am dorit şi anul acesta să prind crucea de Bobotează. O voi păstra, îmi doresc să îmi aducă sănătate şi bucurie la familie'', a spus Daniel Nichiţelea, după ce a scos crucea sfinţită din apele Dunării.


Marea sărbătoare a Botezului Domnului a adus sâmbătă, pe malul brăilean al Dunării, unde temperatura a ajuns la 12 grade Celsius la orele amiezii, peste 2.000 de oameni care au asistat la Slujba de Sfinţire a Apei Celei Mari şi au primit agheasmă.

Sărbătoarea Bobotezei a început de la primele ore ale dimineţii la Catedrala Naşterea Domnului, cu Sfânta Liturghie, care a fost urmată de o procesiune religioasă până pe Esplanada Dunării, cu icoana Bobotezei în faţă, steaguri bisericeşti şi Cruci sfinţite, militari şi civili, preoţi, diaconi şi credincioşi.

Anul acesta, opt brăileni au intrat în cursa pentru recuperarea crucii de Bobotează, condiţiile pentru cei care s-au înscris în competiţie fiind ca aceştia să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecţiuni cardiace şi să prezinte rezultatul analizei EKG, eliberat de către medicul specialist.

Au fost pregătite 40 de tone de agheasmă, îmbuteliate în sticle de un litru şi de jumătate de litru, 10 tone fiind împărţite credincioşilor pe Faleza Dunării şi 30 de tone în bisericile din judeţ.

Manifestările cu caracter religios dedicate Bobotezei au fost organizate de Primăria Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Protoieria şi Garnizoana Brăila. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii