Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie „Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

ro

14 Nov, 2019 00:00 2845 Marime text

Pentru a doua oară deja pe anul acesta, licitaţia pentru salvarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost anulată. Motivul oficial, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, este că ofertanţii înscrişi în cursă „au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“. Cu toate acestea, preşedintele CJC a dat asigurări că s-a revizuit documentaţia pentru acest proiect şi că cel mai târziu săptămâna viitoare se va organiza o nouă licitaţie.

După cum arătam în ediţia precedentă, licitaţia pentru atribuirea contractului privind reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, finanţat cu fonduri europene, a fost anulată pentru a doua oară. Pe site-ul oficial al achiziţiilor publice se arată faptul că "abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului". Contractul are o valoare de 13.132.373,33 de lei, adică peste 2,9 milioane de euro, şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.

Singura ofertă depusă pentru acest contract a venit din partea asocierii Actaeon Invest (lider de asociere) - Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. şi Princer SA.

Legat de contractul de finanţare privind proiectul „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie”, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu ne-a declarat că acesta a fost semnat în anul 2018. În 2019, potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Constanţa a lansat procedura de achiziţie ce are ca obiect „Servicii de proiectare (PT + DDE), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferente proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie”.

"În cadrul primei etape a procedurii", a explicat Ţuţuianu, "singura ofertă depusă a fost declarată inacceptabilă. Astfel, ofertantul, în speţă S.C. Actaeon Invest SA – lider de asociere, Princer SA şi Research Consortio Stabile Societa Consortile ARL a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, autoritate ce a dispus reevaluarea ofertei". CJC s-a conformat dispoziţiei CNSCşi a reevaluat oferta depusă şi, în urma reevaluării, a decis anularea procedurii.

"Motivul anulării", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, "este întemeiat pe faptul că în urma reevaluării, autoritatea contractantă a constatat că cei care depun oferte au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări".

Legat de acest aspect, Marius Ţuţuianu a subliniat: "Menţionez că acest aspect se regăseşte şi în cuprinsul consilierii metodologice transmise de către Agenţia Naţionale pentru Achiziţii Publice".

Nu în ultimul rând, preşedintele CJC a dat asigurări cu privire la o nouă licitaţie: "Consiliul Judeţean Constanţa a revizuit documentaţia urmând ca cel târziu săptămâna următoare să se reia procedura de achiziţie a contractului Servicii de proiectare (PT + DDE), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferente proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie”.


Citeşte şi:

Licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, anulată pentru a doua oară


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii