Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia de ultimă oră a ministrului Culturii! Vizat Muzeul „George Enescu”

ro

10 Jan, 2024 21:00 880 Marime text
foto: facebook.com/ Raluca Turcan Ministerul Culturii a publicat anunţul pentru contractarea lucrărilor de punere în siguranţă a Palatului "Cantacuzino", care găzduieşte Muzeul Naţional "George Enescu", a anunţat ministrul Raluca Turcan.

Turcan a scris pe Facebook, că termenul de depunere a ofertelor este 16 ianuarie, iar cel de execuţie a lucrărilor de punere în siguranţă este de 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a acestora.


Iată postarea de pe pagina de socializare a Ralucăi Turcan:

Am fost, din nou, pe șantierul de la Muzeul Național „George Enescu”.

La finalul anului trecut, am luat decizia de a nu prelungi contractul de execuție a lucrărilor de restaurare și consolidare, întrucât la sfârșitul perioadei prevăzute în contract, lucrarea era realizată în proporție de doar 25%. Procedura prevede ca până la reluarea lucrărilor, obiectivul Palatul „Cantacuzino” care găzduiește acest Muzeu să fie pus în siguranță, pentru a nu se degrada.

Pentru că nu-mi doresc repetarea situației anterioare, ca o semnătură să dureze câteva luni sau hârtiile să se plimbe cu lunile între părțile implicate, m-am asigurat de:

-realizarea rapidă a lucrărilor de punere în siguranță a acestui obiectiv de patrimoniu unic al moștenirii noastre culturale. În acest sens a fost publicat anunțul pentru contractarea acestor lucrări, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru data de 16 ianuarie a.c. Termenul de execuție a lucrărilor de punere în siguranță este de 45 de zile de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor.
- demararea cât mai rapida a procedurilor de achiziții pentru lucrările de restaurare și consolidare rămase de executat.
- luarea măsurilor legale impuse de această situație critică


Citește și:

Proiect de lege privind cinematografia, în dezbatere publică. Anunțul Ralucăi Turcan
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii