Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pas înainte pentru Muzeul de Istorie. Oferta Actaeon Invest, supusă evaluării financiare

ro

29 Oct, 2019 00:00 1590 Marime text
Procedura de atribuire a contractului privind reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a făcut ieri un pas înainte, ajungându-se astfel în etapa de evaluare financiară a singurei oferte depuse pentru contract.

Reprezentanţii autorităţii contractante, respectiv Consiliul Judeţean Constanţa, au încheiat ieri evaluarea tehnică a ofertei venite din partea singurului consorţiu interesat de proiect, respectiv asocierea Actaeon Invest SA, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli şi Princer SA.
În acest context, amintim faptul că licitaţia privind contractul de 13.132.373,33 de lei puse la bătaie de Consiliul Judeţean Constanţa pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost reluată după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de singurii ofertanţi.
Iniţial, oferta depusă în comun de cele trei societăţi fusese respinsă şi licitaţia fusese anulată de către CJC, însă reprezentanţii Actaeon Invest s-au plâns la CNSC de faptul că autoritatea contractantă nu ar fi încercat lămurirea tuturor aspectelor asupra cărora aveau neclarităţi din ofertă înainte de a o respinge.
După analizarea documentelor depuse atât de către Actaeon Invest, cât şi de către CJC, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a decis reluarea procedurii de atribuire.

De această dată, însă, potrivit declaraţiilor anterioare ale preşedintelui CJC, Marius Horia Ţuţuianu, autorităţile constănţene au solicitat sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice în privinţa acestei licitaţii, „pentru a evita prelungirea situaţiei şi pentru a putea atribui acest contract, fără a încălca prevederile legale“.
Astfel, potrivit Portalului licitaţiilor publice, ieri s-a încheiat etapa privind evaluarea tehnică a ofertei depuse, trecându-se la evaluarea financiară a acesteia.

Citeşte şi:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii