Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistii, somati sa-si ridice cearsafurile

ro

10 Aug, 2009 02:18 3052 Marime text

cap_4.jpgMulţi turişti veniţi în vacanţă pe litoral se plâng de faptul că nu sunt lăsaţi să facă plajă pe cearşaf, în zona unor unităţi hoteliere.

O astfel de sesizare, din partea unui turist, a fost adresată primarului Constanţei, prin intermediul site-ului www.domnuleprimar.ro . Mihai Marian, autorul reclamaţiei, afirmă că oamenii nu sunt lăsaţi să se aşeze cu pătura sau cearşaful pe plaja cuprinsă între hotelurile Rex şi Modern.

mamaia_plaja_turisti_mare_agitata_valuri_09.jpg„Stimate domn primar, doresc să vă întreb dacă este normal ca în staţiunea Mamaia, pe porţiunea de plajă cuprinsă între Hotel Rex şi Hotel Modern, turiştii care nu doresc să închirieze şezlonguri (care sunt aşezate până în mare, cu multă nesimţire) să fie somaţi să-şi ridice cearceafurile de pe porţiunea de nisip situată între acestea, fiind direcţionaţi undeva în capătul plajei, lângă faleză. Dacă cei care administrează plaja au dreptul să facă aceste măgării, atunci de ce nu marchează prin tăbliţe zonele unde nu au acces cei cu păturica?", îşi varsă omul năduful. Turistul îşi încheie sesizarea declarând că anul viitor îşi va alege altă destinaţie de vacanţă. „Acesta este motivul pentru care anul viitor nu voi mai alege litoralul românesc. Ruşine!", îşi încheie el relatarea de vacanţă.

Deşi hotelierii care administrează plajele sunt obligaţi de lege să asigure un perimetru de 20% pentru turiştii cu cearşafuri, se pare că acest lucru nu este respectat de toată lumea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 10 Aug, 2009 08:06 E putin 20% perimetrul acordat turistilor cu paturi sau cearsafuri. Datorita faptului ca nu au respectat procentul de 20 % acordat turistilor cu paturi si cearsafuri ,sa se revina acordarii acestui procentaj si sa se faca modificarea prin ridicarea lui de la 20% la 50%. Jumate -jumate cu semnalizarea obligatorie a diferentierilor teritoriale in cauza. Turistii vor sa se bucure de caldura nisipului nu de sezlongurile "ieftine". Ce se intampla cu turistii cazati in hotelurile cu restrictii la plaja ,daca vor sa se bronzeze pe paturica sau cearsaf ?