Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Peste 700 de ucraineni au ajus la Isaccea cu bacul. Declarația primarului (VIDEO)

ro

25 Feb, 2022 14:24 2456 Marime text
  • Este aglomerație vineri în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, județul Tulcea, acolo unde zeci de persoane din Ucraina au ajuns pentru a trece granița în România. 

Oamenii fug din calea războiului și caută adăpost în țara noastră până când pericolul va trece și se vor putea întoarce în siguranță la locuințele lor. 
 
 

 
După cum observați, este foartă lume care îiu așteaptă pe cei care trec și mă refer la cei care nu au mijloace de transport. Pentru cei care nu au pe nimeni care să-I aștepte, avem această posibilitate să-I îndrumăm către Crucea sau Galați.


Cei care vin pe timpul nopții și pentru care nu există această posibilitate de transport, îi cazăm într-un centru de primire cum am avut și în aceatsă noapte.

Am avut un număr de 15 persoane care au fost cazate, iar dimineață ele și-au continuat drumul pe care și l-au propus.


Cei care trec au avut o perioadă de așteptare foarte mare pe malul ucrainian.


Îi așteptăîm cu un ceai cald, cu produse care sunt oferite de comunitatea locală. De tabăra de refugiați se ocupă cei de la CJSU. Am înțeles că sunt pregătiți pentru acest lucru, a spus primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.




Încă de ieri autoritățile din județul Tulcea sunt în alertă pentru a veni în sprijinul refugiaților. 

Astfel, în sprijinul refugiaţilor autorităţile au decis ca mijlocul de transport naval să funcţioneze fără program. Mai exact în momentul în care feribotul se umple pornește imediat către Isaccea și apoi revine pe malul ucrainean al Dunării pentru a prelua un nou transport. 
 
 









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii