Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSU Persoanele care sosesc în România din Ucraina nu intră în carantină

ro

25 Feb, 2022 11:21 1834 Marime text
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică și completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.

Astfel, ținând cont de degradarea situației de securitate din Ucraina și creșterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum și cele care se află în punctele de trecere a frontierei și intenționează să intre pe teritoriul național, având în vedere propunerile Ministerului Sănătății referitoare la exceptarea de la măsura carantinei, în scopul stabilirii unui cadru normativ special cu privire la persoanele care sosesc în România din Ucraina, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 - La articolul 2 din Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, după litera l) se introduce o nouă literă, lit. m), cu următorul cuprins: „m) persoanele care sosesc în România din Ucraina, pe căile terestre”.

Art.2 - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii