Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Acțiune desfășurată de poliția economică. Societăți comerciale, la control. Oamenii legii au aplicat amenzi

ro

17 Nov, 2021 14:42 3405 Marime text
  • Acțiune desfășurată de poliția economică
Polițiștii au efectuat controale la 7 agenți economici, constatând faptul că 4 din aceștia nu au emis bonuri fiscale pentru toate sumele de bani încasate din vânzarea produselor, sens în care au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999 rep., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice cu memorie fiscală. 

Oficial de la IPJ Tulcea 

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune comună cu polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Măcin, pe raza localităților Carcaliu, Jijila și Luncavița, în vederea descoperirii, prevenirii și combaterii infracțiunilor economice pe linie de contrabandă, evaziune fiscală, emiterea și folosirea de certificate covid 19 în mod ilegal, precum și a stării de alertă actuale.
 
 Polițiștii au efectuat controale la 7 agenți economici, constatând faptul că 4 din aceștia nu au emis bonuri fiscale pentru toate sumele de bani încasate din vânzarea produselor, sens în care au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999 rep., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice cu memorie fiscală. De asemenea, polițiștii au confiscat 552,63 de lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.
 
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat persoanele prezente în centrele comerciale, în vederea prevenirii utilizării certificatelor covid 19 în mod ilegal.
 
Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție.
 
Menționăm faptul că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, având scopul de a preveni și combate atât infracțiunile la domeniul economic, cât și infectarea cu noul coronavirus.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/ Poliția Română  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii