Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei proiecte cu finanțare europeană, semnate de Cristian Radu, primarul Mangaliei

ro

04 Sep, 2020 19:33 1673 Marime text
  • Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat încă trei proiecte cu bani europeni, se arată într-un comunicat remis de Primăria Mangalia.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, vineri, în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, contractele de finanțare UE pentru încă trei proiecte de modernizare a infrastructurii din oraș și stațiuni.

La conferința de presă organizată în stațiunea Neptun, au mai participat deputatul PNL, Bogdan Huțucă, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională - Sud Est (ADR-SE), Luminița Mihailov, precum și prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Cele trei proiecte, în valoare totală de peste de 9 milioane de euro, se referă la construcţia unei baze sportive moderne, construcția de locuințe sociale, dar și reabilitarea Grădinii de Vară ”Farul”, din localitate. Noul complex sportiv, la standarde europene, va fi ridicat pe locul fostei baze sportive “Pescăruş”, din Mangalia.

Acesta va avea două bazine de înot - unul semiolimpic și unul pentru persoanele cu dizabilități, dar și un teren de sport multifuncțional. Ce de-al doilea proiect cu bani europeni este destinat construcţiei de locuinţe sociale, pe locul fostelor clădiri insalubre de la marginea cartierului de case al orașului, demolate de autoritățile locale.

Aici, se lucrează deja la amenajarea unui centru pentru copiii cu dizabilităţi. Cel de-al treilea proiect vizează modernizarea Grădinii de Vară “Farul” şi asfaltarea străzilor Rozelor, Şos. Constanţei, Ştefan cel Mare, precum şi B-dul 1 Decembrie. Referitor la absorbția fondurilor europene de către Primăria Mangalia, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că cele trei proiecte, dar și cele peste 50 de milioane de euro atrase de Primăria Mangalia, în ultimii 8 ani, contribuie la dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții locuitorilor.

”Este o bucurie și o oportunitate ca primarul Radu Cristian să-și continue mandatul la Mangalia. Vorbesc de oportunități valorificate, care înseamnă folosirea banilor europeni. La Mangalia, avem un primar campion în atragerea fondurilor europene, dovadă fiind și cele trei contracte semnate astăzi”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.


La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a subliniat că în ultimii 8 ani, Primăria Mangalia a reușit să atragă peste 50 de milioane de euro, în modernizarea orașului și stațiunilor.

”Numai în ultimii patru ani, am reușit să semnăm 11 proiecte europene. Avem 6 proiecte în execuție, alte două în implementare, precum și cele trei proiecte semnate astăzi, cu care vom intra în teren, în cursul anului viitor. Pe următoarea axă de finanțare, avem proiecte pentru reabilitarea stațiunilor Venus, Jupiter, Cap-Aurora și Olimp. Avem investitori care vor să vină în stațiunile noastre pentru că există multe spații verzi și ne preocupăm să le protejăm”, a precizat primarul Radu Cristian.


Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că populația trebuie să aibă încredere în administrațiile locale, care muncesc să atragă bani europeni, așa cum este cazul Mangaliei.

”Se poate vedea, din cifre, cum a reușit Primăria Mangalia să atragă fonduri peste Constanța. Municipiul Constanța a avut o sumă predefinită de 40-50 milioane de euro, în schimb Mangalia a trebuit să se lupte și a câștigat o sumă chiar mai mare”, a declarat ministrul.


Conform declarațiilor directorului ADR – SE, Luminița Mihailov, absorbția fondurilor europene este benefică pentru cei care fac performanță. ”Sunteți una dintre administrațiile superperformante în atragerea banilor europeni”, a precizat reprezentantul ADR - SE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii