Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei elevi constănțeni, premiați la Concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu“, ediția XXIX (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

10 Dec, 2022 00:00 3354 Marime text
Mihai Toma Banciu, de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța,George Mihai Tega și Sebastian Gabriel Roșca, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța
  • Trei elevi, mai mult decât pasionați de matematică, au reușit să obțină rezultate excelente, rezolvând subiectele cu un grad înalt de dificultate propuse la examen. Alături de diplomă și trofeu, elevilor le-a fost oferit și un stimulent financiar susținut de cotidianul ZIUA de Constanța. 

Momente încărcate de solemnitate și emoție au avut loc vineri, 9 decembrie 2022, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“, în cadrul premierii celor trei elevi din județul Constanța care au obținut rezultate deosebite la concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu“, ediția XXIX, 2022. La eveniment au participat elevi, profesori, părinți, dar și conducerea instituției școlare, comandantul Colegiului, Cdor. Tănase Gabriel-Iulian și directorul adjunct, prof. dr. Adrian Ilie.
 
Desfășurat pe 26 noiembrie 2022, concursul este  organizat de Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanța și se adresează elevilor de clasa a VIII-a care vor să își testeze cunoștințele de matematică, în condițiile în care vor susține peste câteva luni, examenul de Evaluare națională. De asemenea, se adresează viitorilor candidați la admiterea în colegiile naționale militare.
 

„Suntem aici pentru a premia performanța. Acest concurs se află la a XXIX-a ediție și este un concurs cu o istorie destul de însemnată. Meritați aceste premii cu prisosință cu atât mai mult cu cât și nivelul de dificultate al testului a fost ridicat. Ați demonstrat că sunteți pregătiți la acest moment și sunt convins că în perioada următoare vă veți pregăti și pentru examenele ce urmează. Vă felicit pe dumneavoastră, pe profesorii care v-au sprijinit și vă urez succes în perioada următoare“, a susținut comandantul Colegiului National Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Cdor. Tănase Gabriel-Iulian.


Cine sunt premianții

 
Trei elevi, mai mult decât pasionați de matematică, au reușit să obțină rezultate excelente, rezolvând subiectele cu un grad înalt de dificultate propuse la examen. Alături de diplomă și trofeu, elevilor le-a fost oferit și un stimulent financiar susținut de cotidianul ZIUA de Constanța.
 
Premiul I a fost obținut de elevul George Mihai Tega, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, coordonat de profesor Gabriela Constantinescu. Premiul al II-lea i-a revenit lui Mihai Toma Banciu, de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța, coordonat de profesor Grațiela Cojocaru, iar premiul al III-a a fost oferit elevului Sebastian Gabriel Roșca, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, de asemenea coordonat de profesorul Gabriela Constantinescu.
 

„Este un concurs de tradiție, aflat la a XXIX-a ediție. Ne dorim o participare cât mai numeroasă a cât mai multor școli, nu numai din municipiul Constanța, ci și din județ. […] Este o bucurie pentru noi faptul că ați obținut asemenea rezultate, că v-ați implicat și ați depus un efort extraordinar de a participa și a obține asemenea rezultate“, a spus directorul adjunct al insitituției, prof. dr. Adrian Ilie.

 
Îi felicităm pe tinerii matematicieni și le urăm succes la următoarele examene!  



Citește și:

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța va organiza concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii