Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cetățeni bengalezi aflați în situații ilegale în România, depistați de polițiștii de la Imigrări

ro

04 Aug, 2023 09:32 663 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Trei cetățeni bengalezi aflați în situații ilegale au fost depistați de polițiștii de imigrări și încă unul preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, în baza Regulamentului Dublin.
 
 
Trei cetățeni bengalezi aflați în situații ilegale au fost depistați de polițiștii de imigrări și încă unul preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, în baza Regulamentului Dublin, transmite un comunicat de presă din partea Inspectoratului General de Imigrări.
 
La data de 2 august 2023, în urma unor activități desfășurate de polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrari a Municipiului București pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competentă, au fost depistați în situații ilegale trei cetățeni bengalezi, cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că doi dintre aceștia au intrat legal în România, au beneficiat de drept de ședere în scop de angajare în muncă, iar la expirarea perioadei de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre, motiv pentru care le-au fost emise decizii de returnare sub escortă.
 
Totodată, cei doi străini au solicitat protecția internațională a statului Român, fiind predați lucrătorilor din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, în vederea continuării procedurii.
 
Cel de-al treilea cetățean bengalez a săvârșit infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 
 
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost introdus în Centrul de Cazare al Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. La ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Tot la data de 2 august 2023, polițiștii de imigrari au preluat un tânăr de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, care a fost transferat din Austria, în baza Regulamentului Dublin și introdus în Centrul de Cazare al Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. 
 
La ieșirea din țară, față de acesta va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Unui bărbat din Irak i-a fost interzisă intrarea pe teritoriile statelor UE timp de 5 ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii