Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trecerile de pietoni vor trebui semnalizate luminos. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

ro

06 Oct, 2022 09:06 1198 Marime text
În Monitorul Oficial al României a foust publicată legea nr. 278 din 4 octombrie 2022 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Prin modificările aduse, cea mai importantă face referire la obligativitatea luminării corespunzător a trecerii de pietoni din localitate.

Conform textului de lege, „Administratorul drumului are obligația să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate și semnalizate corespunzător, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului, de pe sectoarele de drumuri internaționale «E», drumuri naționale și drumuri de interes județean situate în intravilanul localităților”.

Sunt prevăzute și amenzi pentru neîndeplinirea acestor obligații de către autoritățile publice, cu o valoare cuprinsă între 21 și 100 de puncte de amendă. Amenda maximă ce va putea fi aplicată va fi de 14.500 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii