Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:37 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Trafic feroviar întrerupt pe magistrala București - Timișoara, în zona Orșova, după ce un tir s-a răsturnat. Pompierii intervin pentru scoaterea șoferului încarcerat

ro

07 Sep, 2021 09:38 613 Marime text
  • Reprezentanții SRCF Timișoara asigură tot sprijinul necesar intervențiilor desfășurate pentru retragerea tirului din zona feroviară și restabilirea circulației trenurilor în condiții de siguranță.
Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. vă informează că, de la ora 7.25, la solicitarea reprezentanților Poliției, reprezentanții SRCF Timișoara au întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Orșova - Vârciorova, pentru a asigura accesul și intervenția pompierilor în vedearea scoaterii șoferului din cabina unui tir care a derapat de pe șosea și s-a răsturnat la o distanță/înălțime de aproximativ 2 metri de zona feroviară.

În urma acestui accident rutier, șoferul a rămas încarcerat în cabina tirului, iar pentru intervențiile organelor abilitate în vederea scoaterii șoferului și a retragerii tirului este necesar a se acționa în zona căii ferate și cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.
 
Până la finalizarea intervențiilor aflate în desfășurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât și pe șosea, un tren regio de călători a fost oprit temporar în gara Orșova - trenul R 9504 care circulă pe relația Orșova – Filiași, de la ora 7.25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relația Timișoara București Nord, a staționat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staționeze temporar, dacă este cazul, și în gara Orșova, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de organele abilitate.
 
Reprezentanții SRCF Timișoara asigură tot sprijinul necesar intervențiilor desfășurate pentru retragerea tirului din zona feroviară și restabilirea circulației trenurilor în condiții de siguranță.

UPDATE

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că intevențiile pompierilor în apropierea stației CF Orșova s-au finalizat, iar la ora 11.25, cele 2 trenuri oprite temporar în stația Orșova, R 9504 și IR 1692, au fost reînscrise în circulație. 

Menționăm faptul că, din cauza acestui accident rutier, cele două trenuri vor ajunge însă la destinație cu întârzieri de 230 de minute, pentru R 9504, care circulă în relația Orșova - Filiași, respectiv 150 de minute în cazul trenului IR 1692, care circulă în relația Timișoara- București Nord.

Precizăm totodată faptul că, operațiunile de ridicare a tirului continuă în zona rutieră, unde se va acționa cu o macara de mare tonaj în intevalele orare în care nu sunt trenuri în circulație, astfel încat traficul feroviar să se desfăşoare în condiții de siguranță.
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii