Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot mai multe autovehicule intră în Ucraina prin punctul de trecere de la Isaccea, județul Tulcea

ro

21 Mar, 2022 17:50 2131 Marime text
Imagine din Vama Isaccea

Numărul mijloacelor de transport care ajung în Ucraina prin punctul de trecere a frontierei din oraşul Isaccea, judeţul Tulcea, România, a crescut de aproape trei ori în perioada 4-18 martie, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Astfel, dacă vineri, 4 martie, prin vama Isaccea, 79 de persoane cu 18 mijloace de transport au trecut din România în Ucraina, vineri, 18 martie, acelaşi punct a fost tranzitat în acelaşi sens de 184 de persoane şi 62 de mijloace de transport.

Conform AGERPRES, în cele mai multe maşini care au urcat luni pe bacul care traversează Dunărea spre localitatea Orlivka erau femei cu copii.

„Ne întoarcem în Odesa, pentru că ne iubim bunicii şi casa", a spus Serghei, în vârstă de 10 ani.

Alte persoane au ajuns în România pentru a-şi cumpăra medicamente.

„Suntem din Reni şi trebuie să venim aici să cumpărăm. Am luat medicamente doar pentru noi. Nu iau cu sacul. La noi, magazinele sunt goale. Vin produse şi deodată se ia totul şi basta", a afirmat Aliona, în vârstă de 64 de ani.

Printre mijloacele de transport care urcă pe bac sunt şi camioane cu ajutoare.

„Este al 11-lea transport pe care-l facem din Galaţi în ultimele trei săptămâni şi avem promisiuni din ţară că se pregătesc şi alte ajutoare. Drumul este cât de cât bun, dar ne ţin foarte mult în vamă vameşii ucraineni. În ultima perioadă au început să ne cunoască şi ne ţin mai puţin. Ducem alimente, zahăr, făină, şerveţele, detergenţi, lucruri de igienă personală", a declarat reprezentantul asociaţiei Filadelfia din Galaţi, Toader Mihail.

Potrivit Gărzii de Coastă, de la începutul războiului din Ucraina, circa 40.000 de persoane din Ucraina cu circa 5.000 de autovehicule au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii