Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot ce trebuie să știi despre istoria pariurilor sportive online

ro

21 Oct, 2021 13:13 1869 Marime text

SEO Description: Pariurile sportive au o istorie foarte lungă și au existat aproape dintotdeauna. Însă, te-ai întrebat vreodată când au apărut pariurile sportive online și de ce au devenit așa de populare?
 
Pariurile sportive există de mult. Câștigătorul competițiilor olimpice era contat în timpurile străvechi. În epoca modernă, pariurile sportive s-au stabilit în secolul al XIX-lea. În principal în Anglia s-au dat sfaturi despre cursele de cai și câini. Dar cum rămâne cu pariurile online? De cât timp există și cum a progresat dezvoltarea?
Pariurile sportive sunt la fel de vechi ca și sportul în sine. Conform tradiției, predicțiile și pariurile au fost făcute cu privire la rezultatul competițiilor încă din Grecia antică. Mai ales în jurul Jocurilor Olimpice, care au început în 776 î.Hr. Pariurile sportive și, în general, cele mai multe case pariuri România și din lume au parte de un public uimitor.
 
Istoria Pariurilor Sportive
Nu există dovezi concrete din partea arheologilor cu privire la pariurile sportive înainte de antichitate. Cu toate acestea, ei fac ipoteza existenței pariurilor sportive în timpul preistoriei. Bărbații ar fi luptat între ei și alții ar fi „pariat” pe bărbatul pe care l-au găsit mai puternic. Răsplata a fost, desigur, alta decât cea monetară.
Pariurile sportive erau deja prezente în Antichitate, în perioada Greciei antice. La acea vreme, grecii făceau concursuri sportive și competiții sportive, iar acest lucru era foarte popular. Într-adevăr, erau renumiți pentru dragostea lor față de sport și evenimente precum Jocurile Olimpice. 
Cu toate acestea, pentru a plăti sportivii, vizitatorii au fost, cu siguranță, obligați să plătească pentru intrare și au fost organizate și pariuri sportive, pentru a face evenimentul profitabil. 
Romanii au fost, de asemenea, primii jucători, mai ales datorită celebrelor lupte de gladiatori, dintre care cele mai vechi datează din 264 î.Hr. În plus, există aproximativ un secol î.Hr., competiții sportive la care se adaugă luptele animalelor sălbatice, cursele de caruri sau chiar și mai crude, duelul dintre cei condamnați la moarte și felinele și, prin urmare, bineînțeles gladiatorii. 

Care este originea caselor de pariuri?
Pariurile sportive sunt unul dintre cele mai vizibile fenomene ale revoluției tehnologice și a utilizării continue a telefoanelor mobile și a internetului de către utilizatori. 
Cele mai multe case de pariuri online România care apar astăzi pe portaluri sunt principala sursă a acestui divertisment. Dar prezența acestei activități în societate nu este ceva unic în această epocă, deoarece acțiunea de a paria pe un eveniment sportiv a avut o traiectorie excelentă de-a lungul secolului al XX-lea, cu o tradiție specială în Marea Britanie.
Curse de cai sau Knight Dueling au fost principalele atracții de agrement pentru o populație care a început să parieze bani pentru aceste evenimente. Multe guverne au încercat să interzică jocurile de noroc, măsură care a dus la ascunderea acestui timp liber, dar nu la eliminarea acestuia. 
Secolele au avansat și pariurile au rămas, chiar dacă nu mai erau prezente doar la evenimente publice. Jocurile de cărți sunt populare, iar hanurile devin camere în care se țineau întâlniri și unde era mereu ceva în joc. Diferitele moduri devin o formă de divertisment foarte extinsă în rândul populației, care găsesc, de asemenea, stimulentul de a plasa un pariu.
Au existat din ce în ce mai multe jocuri și pariuri sportive rămase până când au avut o creștere notabilă și consolidare ca interes public în secolul al XIX-lea. Cursele de cai au fost vitale în acest moment.
 
Când au apărut primele case de pariuri din România?
Acum 20 de ani nu existau tarife fixe și trebuia să plătiți pe minut pentru a vă bucura de internet. În urmă cu aproximativ 15 ani, conexiunile DSL au predominat și de atunci puteai naviga pe internet fără limite în ceea ce era acum un Internet rapid. Acest lucru a stimulat și industria acestor case de pariuri online România.
Dacă te întrebi în ce an a apărut prima agenție de pariuri online din România, ei bine, aceasta a fost lansată în 2004. Acesta a fost anul în care pariorii români au făcut cunoștință cu parierea pe internet. Primele pariuri plasate online în România au fost la operatorul Gamebookers. În anii următori au apărut și companii precum Bwin, 10bet și Bet365 care erau la acea vreme top case pariuri România.
Însă, primele case de pariuri sportive România online licențiate au apărut în anul 2016. În acel an mai mulți operatori online au solicitat licențe de funcționare și le-au și primit. 

Concluzie
Suntem într-o era care se află în plină dezvoltare, unde revoluția tehnologică și noua eră a comunicării au extins acest timp liber într-un mod extraordinar la întreaga lume.
Astăzi, pariurile sportive sunt o tendință globală, iar veniturile anuale din acest sector se numără în miliarde, s-a mutat din spații fizice, deși multe dintre acestea sunt întreținute cu o mare activitate, la cazinouri online și case de pariuri virtuale.
Pariurile sportive reprezintă o activitate distractivă care are una dintre cele mai îndelungate istorii. De asemenea, odată cu dezvoltarea internetului au apărut și primele case de pariuri sportive România online care nu au adus decât bucurie în rândul pasionaților jocurilor de noroc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii