Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timișoara Persoană prinsă la volan beată și cu permisul de conducere anulat

ro

22 Sep, 2023 10:13 719 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În data de 21 septembrie 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are anulat permisul de conducere.

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 21 septembrie 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are anulat permisul de conducere, faptă prevăzută de art. 335 al. 2 din C.pen., conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă prevazută de art. 336 al. 1 din C.pen. și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 alin. 1 din C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2  Cod Penal şi art. 41 C.pen.

În fapt, s-a reținut că în data de 19 septembrie 2023, în jurul orelor 20:30, inculpatul a condus o autoutilitară pe drumurile publice, de pe raza localității Hodoni, jud. Timiș, către comuna Sânandrei, iar apoi pe o distanță de aproximativ 3-4 km, pe terenul extravilan din afara părții carosabile a DC 37, sensul de deplasare dinspre localitatea Hodoni spre localitatea Sânandrei, având anulat permisul de conducere și având o îmbibație alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar ajuns pe terenul extravilan al localității Hodoni, în locul denumit „La tabăra”, pe un platon de beton, efectuând manevra de mers înapoi cu autoutilitara, a trecut cu roata din partea dreaptă față a autoutilitarei peste corpul persoanei vătămate (care căzuse din autoutilitara unde se afla ca pasager ocupant al locului dreapta față), provocându-i mai multe leziuni şi ulterior decesul.

Față de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă în data de 21.09.2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

Cercetările din prezentul dosar sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Timișoara - Secţia 3 Poliţie Rurală Sânandrei, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpatul cercetat în dosar, fiind prezumat nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
A transportat 12 migranți cu o autoutilitară! Iată pentru ce sumă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii