Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigarete de contrabandă, descoperite în Portul Constanţa

ro

14 Sep, 2020 12:12 1320 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în acest sfârșit de săptămână, la poarta de acces 10 bis în Portul Constanța, într-un autoturism condus de un cetăţean român, 2.400 țigarete de contrabandă.
În data de 12.09.2020, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 10 bis a Portului Constanța, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean român, în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanța, având ca pasager un conaţional.

În urma controlului efectuat, în portbagajul și interiorul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 2.400 ţigarete de contrabandă, diferite mărci, care nu aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Din primele cercetări s-a stabilit că ţigările aparţin conducătorului autoturismului, care a declarat că au fost achiziționate pentru consumul propriu. Ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii