Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de fraudă propagată prin SMS. Suspecții folosesc scenariul „ai un colet“. Recomandările DNSC

ro

17 Jun, 2023 13:04 1368 Marime text
Foto: Facebook/DNSCDirectoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că utilizatori din România sunt vizați de o campanie de tip Smishing.

„Tentativa de fraudă propagată prin SMS se folosește de scenariul 'ai un colet' pentru a atrage curiozitatea potențialelor victime să acceseze un link malițios. Mai departe, utilizatorul este informat că va fi nevoie să-și actualizeze o serie de date, pentru a-i fi livrat în cele din urmă presupusul colet. În realitate, dacă aruncăm o privire către denumirea domeniului care găzduiește această schemă de phishing (uchffpu[.]cn), avem un prim indiciu că NU este vorba despre un site de curierat legitim și ar trebui să ne oprim înainte de a furniza date sensibile. Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a furniza date online. Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute, evitați furnizarea la cerere de date personale, date financiare sau date de autentificare, după accesarea unor link-uri venite prin sms, e-mail sau platforme de mesagerie! Tastați numele site-ului pe care doriți să introduceți astfel de date manual în browserul de internet, pentru siguranță. Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română și accesați sigurantaonline.ro pentru a afla cum vă puteți proteja de atacatorii care vă vânează datele. Avem și o serie de quiz-uri, dacă doriți să vă testați abilitățile de a detecta și evita astfel de amenințări: https://quiz.sigurantaonline.ro“ - au mai precizat reprezentanții DNSC.


#SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și ARB, alături de parteneri din zona privată.

Citește și: 

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a emis un avertisment legat de conturile de social media
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii