Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr din județul Bihor reținut pentru schingiuirea animalelor

ro

18 Aug, 2023 12:45 733 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 17 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de schingiuirea animalelor.
 
La data de 17 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de schingiuirea animalelor, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Astfel, în urma apariției pe o rețea de socializare a unui filmuleț, în care o persoană schingiuia o pisică, polițiștii s-au sesizat din oficiu, au demarat cercetările și au identificat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor.
 
Din cercetări a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla pe strada Emanuil Gojdu, din localitatea Tinca, ar fi schingiuit o pisică comunitară, de rasă comună, pe care ar fi prins-o de coadă și ar fi aruncat-o la o distanță de aproximativ 7 metri.
 
În urma agresiunii, pisica s-a izbit cu putere de trotuar, iar apoi s-a refugiat într-o curte.
 
Ulterior, tânărul ar fi postat imaginile pe o rețea de socializare.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, iar, în urma administrării probatoriului, bănuitul a fost reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Activități de informare pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri/substanțe interzise în Iași
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii