Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Ce țară ar interzice redarea faimosului film „Barbie“ în cinematografe

ro

15 Aug, 2023 13:51 962 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Conform unui articol agerpres.ro, Algeria ar fi interzis filmul „Barbie“ recent lansat în cinematografele din toată lumea, pe 21 iulie 2023, pentru că „promovează homosexualitatea şi alte devianţe occidentale“ şi nu „corespunde credinţelor religioase şi culturale din Algeria“.
     
Potrivit agerpres.ro, Algeria a interzis filmul „Barbie“, care a fost proiectat în mai multe cinematografe de pe teritoriul ţării în ultimele săptămâni.

Conform sursei oficiale, filmul „promovează homosexualitatea şi alte devianţe occidentale“ şi nu „corespunde credinţelor religioase şi culturale din Algeria“.

Cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile Barbie şi Ken, pelicula o are în prim-plan pe celebra păpuşă Mattel, care porneşte într-o aventură în lumea reală. Filmul a depăşit pragul de 1 miliard de dolari încasări la box-office-ul global de la premiera sa, pe 21 iulie 2023.

Filmul este de asemenea interzis în Liban şi Kuwait.

Ministerul Culturii din Algeria monitorizează conţinutul filmelor proiectate în cinema şi poate sista proiecţia acestora, mai adaugă agerpres.ro.

Citește și:

SURSĂ. Rusia: Explozie gigantică la o benzinărie din Daghestan. Imagini cutremurătoare de la fața locului (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii