Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză în trafic la Mangalia! Șofer cu o alcoolemie record

ro

12 Feb, 2024 16:08 688 Marime text

 
 
 
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă față de un bărbat, din localitatea Pecineaga, jud. Constanța, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin.2 C.pen., cu aplic.art.4i alin.1 C.pen., art.336 alin.1 C.pen., cu aplic.art.41 alin.1 C.pen. și art.334 alin.4 din C.pen., cu aplic. art.41 alin.1 C.pen., toate cu aplic. art.38 alin.2 din Codul penal.
 
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, în noaptea de 10/11.02.2024, în jurul orei 00:15, B.C. a fost depistat în timp ce conducea autoturismul Audi A4, care nu avea montate plăcuțele cu nr. de înmatriculare și avea un mers sinuos, în urma verificărilor constatându-se că nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Mangalia, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, în urma testării rezultând o îmbibație alcoolică de 3.47 g/l alcool pur în sânge.
 
Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de instanța de judecată.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
FOTO+VIDEO. Un motociclist şi pasagerul, decedați!
Dublă tragedie pe DN 2A, lângă Dorobanțu, în 2019. Dosarul, amânat la Curtea de Apel Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii