Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sume mari de bani, furate în municipiul Suceava. Care sunt metodele folosite de hoți

ro

30 Aug, 2023 12:00 885 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Două cazuri de furt au fost raportate în această săptămână în municipiul Suceava, fiind recuperat un prejudiciu de peste 55.000 de lei, informează IPJ Suceava.
 
Forțele de ordine din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au reușit în timp scurt documentarea activității infracționale în două cauze de furt, recuperând un prejudiciul de peste 55.000 lei care a fost restituit proprietarilor, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava.
 

„Polițiștii reamintesc și câteva recomandări preventive în ceea ce privește trasnportul și depozitarea unor sume mari de bani. Atenție la borsetele și rucasacurile în care depozitavți sume de bani! Nu lăsați aceste bunuri nesupravegheate și limitați sumele de bani numerar transportate!“, precizează sursa.

 
Marți, pe 29 august 2023, orele 15:00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o tânără despre faptul că, la aceeași dată în jurul orelor 14:00, în timp ce se afla în parcarea unui centru comercial din municipiul Suceava, persoane necunoscute i-au sustras rucsacul în care avea documente și suma de 6.000 lei.
 
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana vătămată în vârstă de 21 ani, din municipiul Suceava, în jurul orelor 13:00 s-a deplasat la în zona unui centru comercial unde funcționează și o entitate publică în vederea schimbării unor acte de identitate, ulterior așezându-se pe marginea din beton de la fântâna arteziană, loc unde a așezat și rucsacul în care avea suma de 6.000 lei și mai multe documente personale.
 
La scut timp persoana vătămată a plecat din acel loc cu un autoturism însă fără a mai lua și rucsacul. După aproximativ 30 de minute, tânăra a revenit la fântâna arteziană, dar nu a mai găsit rucsacul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, iar în urma activităților întreprinse de către polițiști, persoana  bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 ani, din municipiu.
 
Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut comiterea faptei, predând rucsacul în care se afla suma de 5.850 lei.
 

„Rucsacul, împreună cu suma de bani și documentele din interior, au fost returnate persoanei în temeiul art. 170 din Codul de Procedură Penală.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pentru comiterea infracțiunii de furt“, menționează IPJ Suceava.

 
Pe 27 august 2023, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată  de către un bărbat de 34 ani, cu privire la faptul că a lăsat o borsetă în care avea suma de 10.090 euro în toaleta unei stații de alimentare cu carburanți din municipiu și ulterior nu a mai găsit-o, fiind sustrasă de către persoane necunsocute.
 
În urma activităților investigative și de cercetare penală întreprinse de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 49 ani, din sat Roșcani, oraș Liteni.
 

„Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut comiterea faptei, predând borseta în care se afla suma de 10.090 euro, precum și mai multe documente pe numele părții vătămate.
 
Borseta, împreună cu suma de bani și documentele, au fost returnate persoanei vătămate în temeiul art. 170 din Codul de Procedură Penală“, adaugă sursa.

 
Cercetările sunt continuate de către echipajele BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pentru comiterea infracțiunii de furt.

Citește și:

Două accidente din Bistrița-Năsăud, produse de șoferi băuți. O mașină parcată, avariată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii