Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

ro

06 Apr, 2024 15:23 433 Marime text






Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.
 
Potrivit datelor obținute în cadrul studiului, care a implicat un eșantion reprezentativ de peste 1.000 de familii din diverse regiuni ale României, 63,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani din mediul urban sunt înscriși în tabere sau programe de vară organizate de către diferite instituții și organizații. Aceste date relevează popularitatea și accesibilitatea taberelor în rândul populației tinere.
 
Analizând mai detaliat datele, s-a observat că motivul principal pentru care părinții aleg să-și înscrie copiii în tabere este dorința de a le oferi oportunități de învățare și dezvoltare într-un mediu sigur și stimulativ. În plus, aproximativ 60% dintre respondenți au indicat că își doresc ca cei mici să-și îmbogățească cunoștințele și să-și dezvolte abilitățile sociale și emoționale în timpul vacanței de vară.
 
În ceea ce privește tipurile de tabere preferate, studiul a relevat o diversitate considerabilă. De la tabere cu tematici sportive și artistice până la tabere axate pe explorarea naturii sau pe activități educaționale, există o varietate de opțiuni disponibile pentru familiile din România.
 
Totuși, taberele cu activități în aer liber și cele care promovează interacțiunea socială și colaborarea în echipă au fost printre cele mai populare opțiuni, conform datelor colectate.


Citește și
Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o pensiune de la Lacul Roșu! Zeci de copii din Constanța, aflați în tabără, acuză stări de rău
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii