Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive ale poliţiştilor constănțeni în taberele de copii de pe litoral. Ce le recomandă oamenii legii pentru o vacanță în siguranță

ro

14 Jul, 2022 14:55 860 Marime text
Copii pe plaja, foto: Pexels

Activități preventive ale poliţiştilor constănțeni în taberele de copii de pe litoral Polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activități informativ-preventive în rândul adolescenților care au ales să își petreacă o parte din vacanță în taberele organizate în stațiunea Eforie Sud.


În cadrul tematicii abordate la activități, pe lângă domeniile de interes vizate în mod curent - siguranța pe internet, disparițiile de minori, violența în unități de învățământ/tabere, variante de gestionare nonviolentă a conflictelor, educația juridică, prevenirea discriminării, modalități de prevenire a victimizării în cazul furturilor, tâlhăriilor ori agresiunilor, au fost prezentate și informații specifice domeniului prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise.



Totodată, au fost purtate discuții cu organizatorii taberelor în legătură cu măsurile de siguranță care trebuie luate atât pe timpul cât copiii se află în incinta taberelor, cât și pe timpul deplasărilor în excursii sau la plajă., transmite IPJ Constanța. 


Pentru o vacanță în siguranță, polițiștii recomandă copiilor:

- Nu părăsiți locul de cazare fără încuviințarea supraveghetorilor;
- Când sunteți pe plajă, evitați să vă lăsați bunurile de valoare nesupravegheate;
- Evitați să lăsați deschise ferestrele sau ușa de acces în camera de cazare;
- Nu legați prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant; nu intrați în anturaje dubioase;
- Fiți prudent în relațiile cu persoane nou cunoscute sau cunoscute întâmplător; nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii