Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou contract de miliarde pentru Pomacost Vărul lui Mazăre, câştigător la Tulcea (document)

ro

27 Aug, 2010 02:00 2674 Marime text
Pomacost_-_basarab_popa2.jpgÎntre Pomacost şi municipiul Tulcea s-a dezvoltat o armonioasă relaţie de colaborare, societatea constănţeană câştigând un contract similar şi în 2009

Municipiul Tulcea a încheiat şi anul acesta un contract pentru tăierea arborilor consideraţi periculoşi.

De tăierea prin secţionare succesivă a arborilor deosebit de periculoşi din cartierele Tulcei, scoaterea cioatelor, încărcatul şi transportul materialului lemnos şi a resturilor vegetale la depozitul de deşeuri se va ocupa aceeaşi firmă care a obţinut un contract similar în 2009. Este vorba despre renumita SC Pomacost SA Constanţa - administrată încă de Basarab Popa, vărul primarului Constanţei, Radu Mazăre - care a bătut palma cu municipalitatea tulceană pe 3 august. Aşadar, afacerile nu ţin cont de culoarea politică, iar între administraţia tulceană, condusă de primarul PDL Constantin Hogea, şi Pomacost, pare să se fi dezvoltat o armonioasă relaţie de colaborare. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a contractului a fost de 354.295,79 lei fără TVA, iar preţul de atribuire, ofertat de Pomacost, foarte aproape de cel estimat: 341.325,75 lei fără TVA, adică aproximativ 3,5 miliarde lei vechi. Cu toate că au fost doi ofertanţi, iar preţul oferit de Pomacost a fost foarte aproape de valoarea estimată, tot firma administrată de Basarab Popa a câştigat, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Anul trecut, Pomacost SA Constanţa a obţinut de la municipiul Tulcea pentru un contract similar 290.247,45 lei fără TVA, dar a fost singurul ofertant.

Pleacă Basarab pe 6 septembrie?

De precizat că pe 6 septembrie, la ora 12.00, urmează să se întrunească Adunarea Generală a Acţionarilor Pomacost SA, în urma căreia ar putea fi aprobată şi schimbarea din funcţia de administrator a lui Basarab Popa, ca urmare a cererii de renunţare la mandat înaintată de către el. Reamintim că Basarab Popa mai are în comun cu Radu Mazăre, în afară de relaţia de rudenie, şi dosarul retrocedărilor. Basarab Popa apare la capitolul interpuşi cumpărători de terenuri, alături de Paraschiva Barbu şi de Alexandru Octavian Şerban, şi este judecat pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Pomacost deţine o pepinieră în zona Cişmea. De fapt, este vorba chiar despre sediul firmei, de pe bulevardul Tomis nr. 488. Terenul pe care este amplasată pepiniera a ajuns la Pomacost în urma unei retrocedări parafate de Radu Mazăre. Pământul de 17.878 de metri pătraţi a fost retrocedat chiar în jurul birourilor vărului Popa. La scurt timp a devenit proprietatea Pomacost, care şi-a făcut acolo serele. Precizăm că l-am contactat telefonic pe Basarab Popa pentru mai multe detalii, însă nu a dorit să stea de vorbă, motivând că este în concediu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii