Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri din județul Constanța Locuitorii din Costinești, pasați între autorități. Giratoriul de la intersecția DN39 se află în licitație publică organizată de CNAIR (DOCUMENTE)

ro

08 Sep, 2023 17:00 1503 Marime text
  • Luna trecută locuitorii din comuna Costinești au făcut apel către autoritățile centrale și locale și au cerut explicații și termene concrete cu privire la promisiunile legate de realizarea unui sens giratoriu la intersecția DN39 Mangalia-Constanța, cu drumul ce duce către statiune
  • Demersurile au fost făcute prin intermediul Asociației pentru Respectarea Drepturilor și consilierea Cetățenilor care au trimis memorii către președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prefectul județului Constanța Silviu Coșa și Cristian Pistol, Director General al CNAIR SA
  • Între timp au fost primite și răspunsurile autorităților, făcute public pe site-ul Asociatiei
  • Primarul comunei Costinești a precizat pentru ZIUA de Constanța că din informațiile sale, documentația pentru execuția giratoriului se află în licitație iar 13 septembrie 2023 ultima zi de primire a ofertelor către CNAIR prin DRDP
  • Licitația a fost lansată pe 8 august a.c. și are ca obiect lucrări de amenajare intersecție între Drumul Național DN39 (E87) km 26+940 și Drumul Comunal DC 6 (intrarea Costinești), comuna Costinești, județul Constanța -DRDP Constanța
  • Valoarea achiziției este estimată la 2.609.433.67 lei
  • Giratoriul urmează să fie amplasat pe DN 38 (E87) Km 26+940- zona Costinești
 
 
 
 
 
 
Luna trecută va informam despre demersurile locuitorilor din comuna Costinești către autoritățile centrale și locale prin care au cerut explicații și termene concrete cu privire la promisiunile legate de realizarea unui sens giratoriu la intersecția DN39 Mangalia-Constanța, cu drumul ce duce către statiunea Costinești.

Demersurile au fost făcute prin intermediul Asociației pentru Respectarea Drepturilor și consilierea Cetățenilor care au trimis memorii către președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prefectul județului Constanța Silviu Coșa și Cristian Pistol, Director General al CNAIR SA.


„De peste 6 ani de zile, se tot semnează protocoale, angajamente etc etc privind începerea unei banale manopere de efectuare a unui sens giratoriu.

Sunt localitați de care nu a auzit nimeni și au câte 2 sau 3 sensuri giratorii, iar stațiunea de interes national Costinești este invizibilă în ochii demnitarilor, în condițiile în care zeci de persoane și-au pierdut viața în această intersecție, iar altele au rămas mutilate pe viață, situație ce poate fi confirmată si de către Poliția Rutieră”, se arată în memoriul transmis de Asociația pentru Respectarea Drepturilor și consilierea Cetățenilor.

Reamintim, în 2021, primarul comunei Dorin Dumitru Jeanu anunța semnarea unui protocol cu reprezentanții DRDP pentru construirea unui sens giratoriu în Costinești.

Documentul a fost eliberat pentru construire sens giratoriu la intrare în Comuna Costinești între drumul național DN 39 (E87) și drumul comunal DC6 (intrarea în Costinești).

Contactat telefonic, primarul Dorin Dumitru Jeanu a precizat pentru ZIUA de Constanța că din informațiile sale, documentația pentru execuția giratoriului se află în licitație iar 13 septembrie 2023 ultima zi de primire a ofertelor către CNAIR – DRDP Constanța.
 

Între timp au fost primite și răspunsurile autorităților, făcute publice pe site-ul Asociației pentru informarea cetățenilor din localitate, cât și a turiștilor și pe care le redăm în continuare:



 
În răspunsul său, Administrația Prezidențială a informat petiționarii că au redirecționat adresa către CNAIR, Cancelaria primului-ministru a menționat că a fost lansat în licitație proiectul de amenajare a sensului giratoriu, Instituția Prefectului a sesizat la rândul său Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța iar Consiliul Județean pe cei de la CNAIR.







 
În fine, Inspectoratul General al Poliției Române, sesizată la rândul său de Ministerul Afacerilor Interne via cabinetul premierului, Marcel Ciolacu a remis o adresă în care sunt amintite câteva prevederi din cadrul legal privind circulația pe drumurile publice. Cu alte cuvinte, sesizările locuitorilor din Costinești au fost pasate între autorități așa cum știu ele mai bine.




De la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a venit un răspuns care confirmă faptul că licitația a fost lansată pe 8 august a.c. și are ca obiect lucrări de amenajare intersecție între Drumul Național DN39 (E87) km 26+940 și Drumul Comunal DC 6 (intrarea Costinești), comuna Costinești, județul Constanța -DRDP Constanța.



Valoarea achiziției este estimată la 2.609.433.67 lei. Data de deschidere a ofertelor este 13.09.2023 ora 15:00 în SEAP.
Giratoriul urmează să fie amplasat pe DN 38 (E87) Km 26+940- zona Costinești.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii