Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Șofer sub influența alcoolului și drogurilor, depistat pe un bulevard circulat din municipiu

ro

12 Aug, 2023 11:26 1074 Marime text
Acțiune a polițiștilor rutieri la Constanța! 

La data de 11 spre 12 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 9.000 de lei, informează IPJ Constanța. 

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 7 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului, și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.


Exemplu:

La data de 12 august a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Mai Vechi, fiind sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, și cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și canabis, mai punctează sursa citată. 

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, intrată în vigoare la data de 13 august a.c., potrivit cărora persoanele care conduc fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul unor persoane, vor fi condamnate la pedeapsa închisorii cu executare.


Citește și:

Acțiunea ”Blocada” continuă la Constanța. Șofer băut și cu permisul suspendat depistat în Corbu (FOTO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii