Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi O societate a fost amendată în urma incendiilor de pe raza UAT Poarta Albă (FOTO)

ro

11 Aug, 2023 13:54 747 Marime text
Sursă foto: Garda de Mediu
  • În perioada 18 - 19 iulie 2023 și 25 - 26 iulie 2023, pe terenurile fermelor viticole de pe raza UAT Poarta Albă s-au produs incendii de vegetație ierboasă uscată și vița de vie dezafectată.
 
În perioada 18 - 19 iulie 2023 și 25 - 26 iulie 2023, pe terenurile fermelor viticole de pe raza UAT Poarta Albă s-au produs incendii de vegetație ierboasă uscată și vița de vie dezafectată, transmite un comunicat din partea Gărzii de Mediu.
 
Suprafața de teren afectată este de cca. 376 ha, teren ce aparține unei societăți aflată în faliment și care în prezent este reprezentată de un lichidator judiciar.
 
Ca urmare a Protocolui încheiat între APIA, GNM și ISU, incendiile de vegetație uscată pe terenurile arabile și terenurile lăsate parloaga sunt monitorizate, astfel încât sa se asigure nivelul de materie organica din sol, precum și reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) provenite din agricultura.
 
Având in vedere ca terenurile agricole afectate de incendiu nu erau lucrate, fapt ce a favorizat extinderea incendiiilor, societatea în calitate de proprietar a fost sancționată conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu amendă contravențională în valoare de 50.000 lei, pentru nerespectarea obligației legale de a lua toate măsurile de prevenire a arderilor de vegetație ierboasă și viță de vie pe terenurile deținute, a încheiat sursa citată.

Sursă foto: Garda de Mediu

Citește și:
ISU Dobrogea: Incendiu într-o casă din localitatea Satu Nou, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii