Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Starețul Mănăstirii Dervent, „Moș” pentru copiii din satele dobrogene

ro

06 Dec, 2021 00:00 5768 Marime text
  • Părintele Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, a adus, în pragul sărbătorilor de iarnă, zâmbetul pe fețele copiilor din mai multe sate dobrogene.
Implicat în proiectul „Caravana faptelor bune”, anul acesta, părintele Andrei a intrat în rolul lui „Moș Nicolae” și a împărțit, alături de voluntarii proiectului, dulciuri, alimente, hăinuțe și jucării celor mici.

Țelul nostru este de a ajunge la sufletele oamenilor, de a le arata că în lume sunt oameni mai puțin norocoși, care au nevoie de ajutor!”, se arată pe pagina de socializare „Caravana faptelor bune”.

Organizatorii caravanei nu au primit doar donații, ci și scrisori din partea copiilor pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun. Într-o astfel de scrisoare, o fetiță îi cere lui Moș Crăciun o... carte de colorat și un penar. Aceeași fetiță îi mai cere Moșului bani pentru medicamente, pentru tatăl bolnav.


 
„Caravana faptelor bune”

În ultimii ani, „Caravana faptelor bune”, sprijinită de numeroși oameni cu suflet mare, dar și de Mănăstirea Dervent, a organizat mai multe acțiuni sociale, prin care a adus puțină bucurie în sufletele copiilor din satele dobrogene, dar persoanelor aflate în diverse situații de risc:

Ca în fiecare an, magia are loc în sufletele noastre, iar Caravana faptelor bune prinde viață. Cum obișnuim să facem de ceva ani încoace, în aceasta perioadă ne adunăm forțele pentru a încerca să înfrumusețăm sărbătorile pentru copiii cu posibilități reduse. Dacă ai lucruri pentru copii care nu iți mai sunt utile: de la hăinuțe la jucării, hârtie de scris, caiete, creioane, pamperși, biberoane, cărți, săniuțe, globuri, beteală, brazi, etc., te rog, nu le arunca! Someone's trash may be someone else's treasure!



Poți dona 5 cornuri cumpărate chiar de tine. Vei face 5 copii fericiți!!! Poți dona mâncare, conserve, ulei, făina, zahăr, orez, fructe, etc. În cazul în care dorești să donezi bani, trebuie sa știi că aceștia vor fi investiți în cumpărături pentru pachetele copiilor, nu se dau ca atare acestora sau familiilor lor. De ce să donezi? Ai șansa de a face pe altcineva fericit, ai satisfacția dăruirii, iar karma sigur nu te uită! Orice faptă bună se întoarce la tine! Donațiile se strâng în Crângași, Str. Munții Gurghiului 3. Contact - Irina Brebenel. Caravana faptelor bune. Te așteptam cu drag și cu o ciocolată caldă!”, transmit organizatorii caravanei.

Foto: Facebook Caravana faptelor bune
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii