Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic de Recuperare din Eforie Nord cumpără…umbrele pentru plajă. Ce sumă investește (DOCUMENT)

ro

08 Jun, 2023 11:49 931 Marime text

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, județul Constanța, a semnat un contract, prin cumpărare directă. 

Informațiile privind cumpărarea directă au fost publicate pe platforma Licitație Publică.ro, la data de 07 iunie 2023.

Obiectul achiziției îl reprezintă achiziția de umbrele din răchită pentru plajă, 2m diametru.

 
Date despre achiziție

Valoarea estimată a achiziției este de 56. 800 lei. Firma ofetantă este Tradiții și Meștesuguri SRL.

 Conform platformei SEAP, obiectivul achiziței este reprezentat de următoarea motivare inițiată de autoritatea contractantă.


Descrierea succintă a achiziției 

Achiziția vizează umbrele de soare pentru plajă, terasă, piscină, strand, împletite manual din răchită roșie europeană (Salix purpurea).
 
Aceste umbrele au fost create pentru a asigura o umbră agreabilă turiștilor de pe plajă sau celor care caută momente de relaxare la piscină, la terasă sau în gradină. Ele sunt foarte rezistente la furtuni și implicit la vânt pentru că nu cad fire nici în condițiile cele mai nefavorabile. Astfel este eliminată necesitatea de a matura zilnic pe sub umbrele.
 
În cazul furtunilor stârnite pe neașteptate, nu mai este nevoie de o mulțime de personal pentru a asigura umbrelele sau a le închide, lega etc. Umbrelele  necesită minim efort la manipulare, montare, demontare. Deși foarte stabile, ele sunt relativ ușoare față de cele din stuf, având 30kg față de 200kg cât are una din stuf. E nevoie, doar de 2 persoane pentru toate aceste operații.

Ce se întâmplă după ce se termină sezonul 
 
Potrivit sursei citate, după ce se termină sezonul și se desfac umbrelele ele vor fi ușor de depozitat pentru ca se stivuiesc asemenea unor discuri. Acesta este un avantaj major și în legatură cu transportul de pe plajă la locul de depozitare și invers. În timp, ele rezistă foarte bine necesitând o minima întreținere, inerent materialelor lemnoase, adica un lac/vopsea la 2-3 ani. Aceste produse sunt: economice. Investiția inițială, comparabilă cu o umbrelă de stuf, va aduce un produs care poate fi folosit și 10 ani față de cele de stuf, care au o durata de viață de 2 ani și necesită și o reparație considerabilă dupa primul an.


 
Despre Tradiții și Meștesuguri SRL

SRL-ul a fost înființat în anul 2012, pe strada Oltului din localitatea Hărman din județul Brașov, și are ca obiect principal de activitate fabricarea actor artiocole de îmbrăcăminte și accesorii n.c.a.., potrivit Termene.ro.

Cifra de afaceri a fost de 228.161 lei în anul 2022, înregistrându-se o creștere cu 1%, un profit de 63.069 lei, după 10 ani de activitate.

Tradiții și Meștesuguri SRL a raportat un număr de 2 angajați, cifră neschimbată în anul 2022.

Unic sociat și administrator este Margine Cristina - Valentina. Acesta mai figurează și în SRL-ul Artsilva Design.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul privind cumpărarea directă.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 

Citește și: Astăzi este Ziua Umbrelei. Aveți selfie cu umbrela?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii