Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul aniversar "Glasul Străbunilor - 10 ani", la Jijila, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

09 Mar, 2024 18:57 661 Marime text
Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Tulcea
Sâmbătă, 9 martie 2024, Ştefan Coman, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, la Jijila, la spectacolul aniversar "Glasul Străbunilor - 10 ani", organizat de grupul cu acelaşi nume din localitatea tulceană.

"Aş dori să încep prin a-mi exprima recunoştinţa faţă de toţi cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment de anvergură, în special faţă de artiştii şi interpreţii care, prin momentele lor artistice de folclor, ne încântă şi ne îmbogăţesc sufletele cu frumuseţea tradiţiilor autentice româneşti.

"Glasul Străbunilor" nu este doar un simplu eveniment cultural, ci este o dovadă excepţională de continuitate şi angajament faţă de păstrarea şi promovarea tradiţiilor noastre. Este un moment în care onorăm memoria strămoşilor noştri şi ne arătăm recunoştinţa faţă de rădăcinile noastre culturale.

Această ediţie aniversară este cu atât mai specială, deoarece aduce în prim-plan nu doar tradiţiile şi obiceiurile noastre populare, ci şi pe cei care le duc mai departe, care le îngrijesc şi le transmit mai departe generaţiilor viitoare. Această continuitate este esenţială pentru identitatea noastră culturală şi pentru viitorul comunităţii noastre.

Prin intermediul acestui eveniment, reafirmăm importanţa tradiţiilor în viaţa noastră cotidiană şi ne angajăm să le protejăm şi să le promovăm în continuare. Cultura noastră este o comoară nepreţuită, iar responsabilitatea noastră este să o păstrăm vie şi să o împărtăşim cu cei din jurul nostru.
În încheiere, vreau să mulţumesc din nou tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment minunat şi să vă îndemn să vă bucuraţi de fiecare moment al zilei, să vă lăsaţi purtaţi de magia tradiţiilor noastre şi să vă simţiţi parte din această frumoasă comunitate culturală.

De asemenea, vă asigur de toată deschiderea noastră, a celor din Consiliul Judeţean Tulcea şi a domnului preşedinte Horia Teodorescu, în vederea unor proiecte viitoare de cooperare", a declarat cu acest prilej consilierul Ştefan Coman.

Citește și: 

Lucrările la şoseaua Jijila-Brăila, aproape de final
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii