Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Lucrările la şoseaua Jijila-Brăila, aproape de final

ro

03 Jan, 2024 12:11 1327 Marime text
Foto: CNAIR
  • Lucrările de realizare a ultimului tronson al proiectului podului peste Dunăre de la Brăila sunt aproape de final, drumul care leagă podul de satul tulcean Jijila şi care va scurta timpii de deplasare între judeţele din Dobrogea şi cele din Moldova urmând să fie dat în folosinţă în lunile viitoare.
     
Lucrările de realizare a ultimului tronson al proiectului podului peste Dunăre de la Brăila sunt aproape de final, drumul care leagă podul de satul tulcean Jijila şi care va scurta timpii de deplasare între judeţele din Dobrogea şi cele din Moldova urmând să fie dat în folosinţă în lunile viitoare, conform Agerpres.

Drumul ar fi trebuit să fie finalizat încă de anul trecut, însă lucrările au fost întârziate din cauza relocărilor reţelelor de gaz şi de energie electrică, dar şi a unor probleme legate de terenurile din zonă, astfel încât constructorul nu a avut front de lucru, iar şoferii folosesc în momentul de faţă drumul care trece prin oraşul Măcin şi care pe o porţiune de câţiva kilometri este şi dig de apărare împotriva inundaţiilor.

„Zi de zi folosesc podul peste Dunăre. Drumul actual nu e perfect, sunt curbe, nu a fost renovat. Pentru noi, şoferii de camion, ar fi un beneficiu deschiderea drumului Jijila-Brăila, pentru că am economisi timp şi carburant”, a declara un şofer de camion din satul Jijila, Sergiu Stelian Ene.


Pentru unii şoferi din satul Jijila, darea în folosinţă a drumului de legătură dintre pod şi localitate ar însemna şi descongestionarea traficului.

„Cred că prin martie o să-i dea drumul. Jijila e tot mai aglomerată. Nu o să mai vedem atâtea TIR-uri prin trafic”, a spus un localnic.


Firma care construieşte şoseaua de legătură dintre podul peste Dunăre de la Brăila şi satul tulcean Jijila a turnat ultimul strat de asfalt şi urmează să treacă la realizarea marcajelor, instalarea gardurilor şi asigurarea iluminatului.

Drumul folosit în momentul de faţă de şoferii care vor să ajungă din judeţele din Dobrogea în cele din Moldova sau invers trece prin oraşul Măcin, iar traficul intens înregistrat după darea în folosinţă a podului peste Dunăre a dus la degradarea unor clădiri, dar şi la modificarea unor reguli de circulaţie, decizie care a provocat nemulţumirea tulcenilor din oraşul Măcin.

Traficul pe podul dintre Măcin şi Brăila s-a deschis în luna iulie. Podul a fost finanţat din fonduri europene, prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Șuruburile parapeților de pe podul de la Brăila vor fi remontate la nici două luni de la inaugurare. CNAIR vrea să verifice toate cele 100.000 de șuruburi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii