Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soferii indiscilinati risca sanctiuni dure

ro

11 Jul, 2009 17:10 1306 Marime text
politia.jpgÎntr-un nou proiect al Codului Rutier se prevede că depăşirea de două ori a vitezei legale ar putea fi sancţionată cu reţinerea şoferului pentru 24 de ore, iar pentru abateri grave, permisul ar putea fi reţinut chiar şi trei ani. 

Iniţiatorii au propus ca şoferii să fie testaţi cu alcooltestul de fiecare dată când vor fi opriţi, iar controalele vor putea fi efectuate atît de poliţiştii de la rutieră, cât şi de jandarmi şi poliţiştii comunitari.

O altă măsură vizează amendarea proprietarului maşinii, chiar dacă acesta nu s-a aflat la volan în momentul constatării unei abateri de la Codul Rutier. Nici aspiranţii la obţinerea permisului de conducere n-au fost uitaţi. Noul Cod Rutier prevede ca poligonul să redevină obligatoriu, iar cei ce vor „atestat" de şofer profesionist vor susţine probe de control al derapajului, acvaplanării, precum şi teste de simulare a impactului şi a răsturnării.

O altă noutate vizează ca proprietarii de mopede şi scutere să se poată „mândri" cu ele doar după obţinerea permisului de conducere, iar ATV-ul nu va mai fi acceptat pe drumurile publice. În ideea reducerii accidentelor grave, iniţiatorii au stipulat în proiect şi tăierea copacilor de pe marginea drumurilor.

Aceste modificări ale Codului Rutier se află în atenţia membrilor Consiliului Interministerial de Siguranţă Rutieră şi se aşteaptă obţinerea avizului de la Poliţia Rutieră.

Sursa: Realitatea TV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii