Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferii din Constanţa au primit flyere de la poliţişti. Ce mesaj au transmis oamenii legiii

ro

20 Sep, 2019 14:14 1184 Marime text

La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a  Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat activități cu scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere.

În acest context, polițiștii constănțeni au oprit în trafic conducători auto, cărora le-au adus la cunoștință noile reglementări ale Ordonanței 11/2019 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, prin care a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare. Polițiștii rutieri au împărțit flyere cu explicații ale noilor reglementări rutiere.

De asemenea, șoferii au fost sfătuiți să folosească permanent centura de siguranță, să adapteze viteza la condițiile meteo și de drum și să acorde prioritate de trecere autovehiculelor și pietonilor. Totodată, acestora li s-a pus în vederea importanța acordării atenției sporite la traversarea carosabilului de către copii și persoanele vârstnice, iar polițiștii din cadrul B.A.P.C. le-au înmânat materiale preventive cu sfaturi în acest sens.

Sursă foto: IPJ Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii