Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:55 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă de sfințirea bisericii din Ovidiu. Ce moaşte vor fi aduse spre închinare

ro

06 Oct, 2019 03:19 1654 Marime text
Astăzi, începând cu ora 08.00, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Ovidiu, situată pe strada Națională, lângă Primărie.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, credincioșii se vor putea închina în Sfântul Altar, precum și la moaștele Sfinților Nectarie, Pantelimon, Epictet și Astion, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Slujba de sfințire a temeliei așezământului de cult a avut loc în data de 3 mai 1998 și a fost oficiată de către Arhiepiscopul Lucian Florea, al Tomisului, iar cea de sfințire mare în 28 octombrie 2001, oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
Astăzi va fi oficiată o nouă slujbă de sfințire de această dată a picturii și a altor lucrări ce s-au realizat la biserică.

 
Lucrările de pictură au fost executate între anii 2006-2016, cu sprijinul credincioșilor din orașul Ovidiu, al Secretariatului de Stat pentru Culte și al administrației locale.

În anul 2018, biserica a fost împodobită cu vitralii.
 
Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii