Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:43 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația traficului feroviar din România. Circulația trenurilor, adaptată la condițiile meteo

ro

05 Feb, 2020 21:50 1137 Marime text
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.
 
Comandamentul Central de Iarnă și comandamentele teritoriale de iarnă ale CFR SA sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile.
 
Dispeceratele funcţionează în dispozitive complete, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie - drezine pantograf şi pluguri de zăpadă - necesare în orice situaţie de urgenţă.
 
La această oră, se acționează cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuții pe firul de contact și remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între stațiile Livezeni Ciuc - Lunca de Sus (Regionala CF Brașov) și Floreni – Ilva Mică (Regionala CF Iași).
 
Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operațiunilor de intervenție în curs de desfășurare în acest moment, cu tracțiune Diesel pe intervalul Livezeni Ciuc - Lunca de Sus (Regionala CF Brașov), iar între stațiile Floreni și Ilva Mică (Regionala CF Iași) se va asigura transbordare cu mijloace auto.
 
CFR SA a comunicat prin purtătorul de cuvânt Oana Brânzan, faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să se permită accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă. 
 
Personalul de specialitate al CFR SA va menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și va transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.
 
Recomandări pentru călători:
Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să solicite reprezentanților operatorilor de transport feroviar de călători informații despre condițiile de circulație sau să verifice Tabelele Sosire/Plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro  la domeniul Camere web.

 
Călătorii aflați în tren pot consulta programul Trenul meu, de pe site-ul companiei www.cfr.ro, un program care oferă informații exacte despre locul unde se află un tren în circulație, dacă trenul are sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 
CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, va lua toate măsurile necesare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în această perioadă, în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile, în condiţii de siguranţă.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii