Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistem integrat de gestionare a deseurilor la Cogealac

ro

11 Jul, 2008 00:00 814 Marime text

Consiliul Local al comunei demareaza un proiect privind "Implementarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor la nivelul comunei".

Programul se va derula cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu". Valoarea totala a proiectului este de 766.350 euro, din care 89% este contributia financiara a Uniunii Europene, iar 11%, a Consiliului Local Cogealac. Impreuna cu partenerul sau, Consiliul Local al comunei Fantanele, Consiliul Local Cogeleac implementeaza, pe o durata de 18 luni, incepand din data de 06.03.2008, proiectul cu finantare Phare, ce vizeaza crearea unui sistem modern si eficient de colectare selectiva, depozitare si transport a deseurilor biodegradabile si reciclabile. Proiectul presupune, de asemenea, si achizitionarea de echipamente si utilaje, precum si construirea structurilor necesare in comuna Cogealac. Intregul sistem se bazeaza pe colectarea la sursa a deseurilor, atat de catre populatie, cat si de catre societatile ce activeaza in mediul economic local si care trebuie sa asigure o colectare separata a propriilor gunoaie, in special a ambalajelor, dar si a celor biodegradabile.

Colectare selectiva

Prin acest proiect, vor fi amenajate 30 de platforme de colectare a deseurilor in zona tinta: gospodarii, blocuri si institutii publice din comuna Cogealac si satele componente. Platformele vor fi dotate cu un numar de 120 europubele de culori diferite, in functie de tipul de deseuri depozitate: hartie, plastic, sticla, menajere. De asemenea, vor fi construite o platforma de deseuri biodegradabile, cu o intindere de 2079,36mp, si un sopron de deseuri reciclabile, cu o suprafata de 44,55mp. Platforma va fi dotata cu un cantar bascula, iar pentru transportul si compactarea deseurilor vor fi achizitionate doua autogunoiere si un incarcator frontal. De asemenea, vor avea loc activitati de informare publica, precum si activitati de instruire a personalului implicat in colectarea si transportul deseurilor.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii