Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfârșit de toamnă blândă pe brațul Sulina (video)

ro

29 Nov, 2020 18:52 1973 Marime text
  • Pe brațul Sulina, un vânt potolit aduce miresme de toamnă, care se apropie, calendaristic, de final, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video.
  • Brațul Sulina are o lungime aproximativă de 71 km.
Sfârșitul de toamnă este unul blând pe brațul Sulina. Un vânt potolit aduce miresme de toamnă, care se apropie, calendaristic, de final. Culorile toamnei sunt fără egal: de la galbenul pal, la roșul de foc. Copacii au rămas fără frunzele îngălbenite şi veştejite. Aşternute pe jos, frunzele ruginite sunt purtate de vânt. Crengile copacilor se dezlipesc şi cad la pământ.
 
Brațul Sulina (numit și Canalul Sulina) este cel mai scurt și mai drept braț al Deltei Dunării, format prin ramificarea brațului Tulcea, la est de orașul Tulcea, în două brațe: brațul Sulina (la nord) și brațul Sfântu Gheorghe (la sud). Se varsă în Marea Neagră în dreptul orașului Sulina. Are o lungime aproximativă de 71 km. Este regularizat și canalizat, permițând navigația vaselor maritime cu un pescaj de până la 7 m, scrie wikipedia.org.

Lucrările de amenajare pentru navigație au fost începute în secolul XIX (după 1856) de Comisia Europeană a Dunării și continuate în secolul XX. Necesită lucrări permanente de dragare, care se execută și în prezent, pentru a fi menținut navigabil pentru navele maritime.



Sursa foto-video: Facebook/ ARBDD
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii