Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:16 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sevil Shhaideh şi situaţia aleșilor locali care se află în conflict de interese

ro

03 Mar, 2017 15:17 1118 Marime text
Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a explicat, pentru EVZ, care este strategia privind reforma administrației publice locale în următorii patru ani.
 
„În anul 2017, se vor elabora/actualiza standardele pentru domeniile: sănătate și educație preuniversitară), conform SCAP 2014-2020. Până la finalul proiectului, în luna martie 2019, se vor elabora standardele pentru restul de 7 domenii. Cazurile și modalitățile de constatare a suspendării, respectiv încetării de drept a mandatelor aleșilor locali și procedurile aplicabile, în prezent reglementate în mai multe acte normative, fac necesară gruparea tuturor cazurilor de acest gen și detalierea procedurii de constatare.

De asemenea, se constată o situație de vid legislativ în ceea ce privește sancțiunea concretă aplicabilă în cazul aleșilor locali care se află în situație de conflict de interese. În prezent, actele normative care conțin dispoziții privind conflictul de interese în care se pot afla aleșii locali nu precizează sancțiunea aferentă unei astfel de încălcări a respectivelor dispoziții”, a spus Sevil Shhaideh.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii