Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în Lacul Techirghiol! Anunțul Gărzii Naționale de Mediu Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

22 Sep, 2022 10:59 1640 Marime text


Deșeuri, foto: Garda de Mediu
Pentru soluționarea unei petiții, comisarii Gărzii Nationale de Mediu Constanța au desfășurat actiuni de control în zona Băltii Tuzla, împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate Constanța. Pe malul bălții, căt și în cuveta acesteia, au fost identificate deșeuri preponderent inerte (pamant, moloz, resturi din construcții și demolări), în amestec cu deșeuri reciclabile.

Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafețe mari, malul bălții nu mai aspect natural; deșeurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apă.

Eliminarea deșeurilor in afara spatiilor autorizate este interzisă!!!

Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă!!!, transmite Garda de Mediu. 


Activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise!!!

Pentu identificarea faptuitorilor și tragerea acestora la raspundere, Garda Naționala de Mediu Constanța a inaintat sesizare penală, pentru incălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei salbatice., mai informează sursa citată. 


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii